4 städer att besöka 2017

Att resa uppskattas av de flesta, men det är inte alltid man har tid eller pengar till att åka utomlands i en hel vecka eller längre. Då är weekendresor ett bra alternativ. Idag finns det många billiga flyg- och tågmöjligheter för oss som vill bege oss till en annan stad över en helg. Här får du fyra tips om städer som är värda ett besök över en helg i vår.

  1. London

London är en av de mest populära resmålen för en weekend för oss svenskar. Idag kan du åka dit för en låg summa pengar om du prickar in rätt helg. Planera dock din resa noggrant i förväg, för i denna storstad finns det ett näst intill oändligt utbud av sevärdheter och aktiviteter. Många åker hit för shopping, och en runda på Oxford Street och dess sidogator är ett måste för den shoppingsugna. Om vädret tillåter kan du pausa i Hyde Park med en härlig picknick med mat från exempelvis Pret a Manger. Åk sedan vidare till Camden för att insupa den modern och ungdomlig atmosfärg bland alla marknader, pubar och matstånd.

  1. Barcelona

Barcelona är en trending stad att åka till. Förutom ett varmare klimat finns det många saker som locker turister till denna storstad. Kulturen och arkitekturen är ett sådant exempel. Om du är på besök i staden är katedralen Catedral de la Santa Creu ett måste, men glöm inte heller Gaudis berömda arkitektoniska verk, så som casa Battló. Att strosa omkring i de gotiska kvarteren är också populärt. Här är det tätt mellan husen och du kan hitta många små caféer, butiker och pubar i området.

  1. Warszawa

Warszawa skiljer sig på många sätt från de “klassiska” weekendresmålen i stil med London och Paris. De låga priserna på exempelvis mat och dryck är en av faktorerna som lockar oss dit. Passa därför på att äta och dricka mycket, inte minst bland alla små street food-ställen som finns i staden. Missa inte paradgatan Krakowskie Przedmiescie, och inte heller de minnesmärken som finns i staden från Andra världskriget, i synnerhet i Warszawagettot. Detta område avskärmades under kriget för att isolera den judiska delen av befolkningen.

  1. Köpenhamn

Om du inte vill resa så långt, och kanske föredrar en tågresa framför en flygresa är Köpenhamn ett av de bästa valen för dig. Köpenhamn är en av Nordens mest populära städer att besöka, och här finns något för alla. Nyhavn är värt ett besök, och slå dig gärna ned på någon av områdets alla caféer för att till exempel avnjuta det klassiska smörrebrödet. På Ströget hittar du den mesta shoppingen, men vik gärna av på mindre sidorgator för att komma bort från folkvimlet och ta del av stadens mysiga arkitektur. Om du reser med barn är Tivoli en uppskattat aktivitet.Andra städer som du smidigt kan ta dig till över en helg är exempelvis Ungerns huvudstad Budapest, klassikern Paris eller varför inte trendiga Berlin? Glöm inte heller våra nordiska huvudstäder Helsingfors och Oslo.