Våra bästa tips för att få ditt hotellrum uppgraderat

Det låter kanske för bra för att vara sant men faktum är att det händer oftare än man tror- att man får sitt hotellrum uppgraderat utan att för den skull behöva betala för det. Det är inget man kan förvänta sig, och definitivt inte att det kommer att hända varje gång. Men rätt som det är så har man tur. Man behöver dock inte förlita sig helt på turen det finns nämligen vissa saker som man kan göra för att förbättra sina chanser att få en uppgradering.

Ibland är de enklaste sätten de bästa

Det behöver faktiskt inte vara så svårt att få en uppgradering att bli aktuell. Ibland är det som sagt snarare så att de enklaste sätten är effektivast. I det här fallet är det första tipset att helt enkelt fråga om det finns någon möjlighet att få en uppgradering. Ofta kan det löna sig att gå rakt på sak och fråga rakt ut. Finns det möjlighet så brukar hotellpersonalen inte ha några problem med att ge en ett bättre rum. Ett annat hett tips, som faktiskt alltid gäller, oavsett om man också försöker med något annat knep samtidigt, är att vara trevligt. Detta är helt enkelt a och o. Är man inte trevlig mot personalen så kan man helt enkelt glömma att man skall få några extra tjänster. Det kan till och med bli tvärtom, är man otrevlig så kan man istället råka illa ut och hamna i något av hotellets mindre bra rum. Är man däremot trevlig och uppför sig på ett bra sätt, till exempel håller ordning på sitt rum, så blir naturligtvis personalen mer välvilligt inställd.

Var en lojal gäst

Ett annat bra sätt att få extra förmåner är att gå med i ett förmåns- eller lojalitetsprogram på ett hotell som man sedan besöker ofta. Ju fler gånger man bor på ett ställe ju mer förmåner och extra tjänster får man tillgång till och blir aktuell för. Har man en bra relation med personal som känner igen en så är chansen större att de hjälper en med uppgraderingar. Ett sista tips som ofta kan vara framgångsrikt är att nämna att man firar något speciellt tillfälle så som till exempel födelse- eller bröllopsdagar. En sak är dock viktigt att komma ihåg- detta bör naturligtvis vara sant. Ljuger man om något sådant och blir påkommen är det inte bara pinsamt men får dessutom omvänd effekt från det som var avsikten.